Τα pancakes είναι ιδανικά για πρωινό, απογευματινό ή και σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Μπορείτε, μάλιστα, να τα φτιάξετε και εύκολα στο σπίτι με λίγα υλικά. Δείτε μια κλασική και εγγυημένη συνταγή.
Υλικά για 2-4 άτομα
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
Λίγη κανέλα και εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλίνη (προαιρετικά)
Μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αρχικά ρίχνετε στο μπλέντερ τα αυγά, το αλεύρι, την μπανάνα, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σε χυλό, χωρίς να έχει σβόλους. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ, μπορείτε να τα χτυπήσετε καλά με το σύρμα.
Βάλτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο μέχρι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια τοποθετήστε στο τηγάνι δύο κουταλιές από το χυλό και αφήστε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Γυρίστε την πρώτη φορά μόλις δείτε τις πρώτες φουσκάλες στο pancake.
Μόλις τελειώσει όλο το μείγμα, σερβίρετε με μέλι ή ό,τι άλλο θέλετε.